Ny Garderob….

Ska man välja nya segel till en båt från Falkenberg måste det ju passa bäst med segel från Falkenberg…

Tog in offerter från ett antal segelmakare, när vi skulle komplettera garderoben inför året. Vi var ute efter en Heavy Jib +10-12 msek, Heavy Spinnacker, samt en ny Stor.

Albatross segelmakeri var dom som presenterade det bästa konceptet, inklusive riggtrim, testsegling och övrig support/coaching. Dessutom var deras segel även bäst ur kostnadsperspektiv. Bengt har ju tidigare seglat en First 40 med framgång (ORCi EM mästare 2013) och har en diger kunskapsdatabas när det gäller den här båttypen. Nedanstående segel blev inhandlade.

  • Storsegel Kolfiber 20 000 dpi
  • Heavy Jib Kolfiber 20 ooo dpi
  • Heavy Spinnacker 1.3 oz
  • Windseeker

Vi valde ett koncept med inside Tafetta, där man lägger: film-fiber-tafetta-film. Detta för att få en längre hållbarhet på laminatet, och slippa taffetan utanpå filmen. Detaljerna såg väldigt bra ut med förstärkta lattfickor etc. Lamineringen håller också högsta klass, om man jämför med 3DL är det en helt annan kvalitet, men det är också en helt annan tillverkningsprocess. Har väl lite blandade känslor till laminat efter mina erfarenheter med 3DL, men det här känns bra 🙂

En hårdvinds spinnacker som håller när det brallar och för lite fibbel…Denna är lite  mindre i toppen och med 1.3 oz duk som inte ska explodera….

Vid riktigt lätta vindar  behöver vi en Windseeker, så vi kan göra nån form av båtfart.

När båten hamnat i vattnet kommer Bengt ner och trimmar in riggen. Innan vi sticker Norrut till Oslo.

Lite bilder från segelmakeriet och på seglen….

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.