Spring 2016

I Torsdags tog jag sista åket på Telislaggen i Wyllerlöpan vid Oslo Vinterpark, i Fredags bar det av söderut till Falkenberg, från Vinter till Sommar på 24 timmar….

För först gången i historien är teamet klart innan båten, dessutom ligger två träningspass per vecka inlagt i agendan, tror risken är överhängande att man får träningsverk. Dessutom är vi redan anmälda till två tävlingar, en i Sverige och en i Danmark.

I höstas jobbade jag en del med köl och botten, detta håller jag på och färdigställer. Även om ja inte köp mallar till kölen känns det som båten är bättre än nån gång under mitt ägande.

Med nyinställd rigg och en ny stor hoppas vi kunna til lite extra höjd och bli bättre när det brallar i. Nu klarar vi oss bra till 20-22 knop, sen blir det tuffare och vi tappar lite performence. Eftersom nya seglet saknar rev, gäller det att de blir platt som en pannkaka när vinden ökar.

Bommen får åka med till Oslo då den ska förlängas ca 25 cm, för att passa ett större E-Mått, ska även fixas till i framkant med ny trissa för minskad friktion.

Nu väntar segelmakarbesök som nästa anhalt…

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.