Båtmeck i år igen….

Årets båtmeck började på sportlovet när jag plockade bort topplocket (rapport kommer) och demonterade ekolodsgivare och två genomföringar till fd värmaren. Ekolodsgivaren var trasig och jag ska byta till en NMEA2000 innombordsgivare, så får man en genomföring mindre och ett “snabbare” skrov då det var uppspacklat i centerlinjen för denna.

Förr året skrapade jag hela botten ren och målade och spacklade fram till bakänden på kölen. I år så fortsätter arbetet med resten. Började med att förtsätta slipandet med K120 våtslip. Spacklade upp alla små ojämnheter innan jag målade med 7 lager Gelshield 200, lite tjockare än nödvändigt men när man slipar är risken att det blir tunnare på vissa ställen, lager 4,5 var grön så då har man kontroll. När färgen härdat spacklade jag upp hela skrovet två gånger, då får man lagt i alla ojämnheter och får ett tjockare lager mot att slipa ner. Sedan är det bara att gå lös med K120 igen.

Botten vid mitten av kölen gick in, så denna spacklade jag upp för att få ett bättre vattenflöde. Började spackla upp kölen förra året, men allt hinns ju inte med och eftersom man lägger många tunna lager för att bygga profilen så är det extra tidskrävande. Men i år så spacklade jag upp mitten och bakant så nu börjar det bli ordning men det finns alltid förbättringsportential.

Målade köl och roder med 5 lager epoxyfärg, så nu återstår slipning innan båten bottenmålas och lyfts i.

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.