X79 i Opplagsregatta’n – 2013

Så var det dags för Bundefjordens Opplagsregatta, en distanskappsegling runt öarna i närområdet. YR hade spått lätta vindar och sol. Efter skepparmötet transporterade vi oss ut till startområdet, fan..vädertjänsten hade rätt för en gångs skull…det var bara att vänta och beskåda AP’n som hängde rakt ner. Men som om Gud hade hört våra böner så fyllde vinden på och klassflaggan kunde hissas.

Startade bra, låg långt fram i fältet trots det låga mätetalet, och hade bra driv i båten hela tiden. Tyvärr så lättade det ur och det blev parkering, såg att det fyllde på från land på högerkanten och valde det spåret, men även den vinden försvann. Banan kortades så det bara blev två rundningar, tur var detta då man inte direkt blev förkyld av fartvinden. Men o andra sidan så värmde den tappra höstsolen upp ett antal frusna nordbor på fjorden.

Efter rundning av Nordre Skjælholmene, som vi hade stora besvär att runda… blev det mycket lätta eller obefintliga vindar in mot målet. sista hundra metrarna in mot målbåten kändes som en evighet, men kunde till slut passera linjen med spinnackern uppe…

Lite tråkigt att det inte kommit upp några resultat än…men här kommer i alla fall lite bilder

 

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.