Sinergia Modell 2017

Det har varit lite dött på Sailtrip.se fronten, dels har jag varit lite trött på segling, eller rättare sagt lite trött på Sinergian. Den är lite slitsam och dra runt med på semestern, så nästa år blir det 3/4 tonnare. Vi ska ändra om lite kring strukturen på Sinergian så jag kommer få en liten annan roll. Studerar fulltid utöver lärarjobbet och renoverar lägenhet, så då blir andra saker prioriterade….men nu ska försöka få lite ordning på seglarintresset.

Sinergian ska få helt ny lack, men jag focuserar bara på farthöjande egenskaper 😉 var nere och monterade av rodret, kölen ska av och fixas efter sommarens grundstötning, och då vill vi kunna lägga båten på en vagn.

Vi har lite problem med skotpunkten till focken, seglets underlik är ju skuret efter höjden på rufftaket, det innebär att när vi öppnar upp vinkeln, släpper ut seglet mot relingen, så blir avståndet mellan skothörn och vagnen stort. Då har vi inte riktigt kontroll på skotningen, och den blir väldigt vindberoende. Nu höjer vi upp skenan och skippar infuckersystemet, så får vi en helt steglös skotpunkt tvärskepps, tror detta kan ge oss lite extra speed, men framförallt 100% kontroll.

Bifogar lite bilder, mer info kommer löpande, kan avslöja att jag har några andra saker på G jag inte hann och få klart förra året, kommer bli en till raspberry ombord i alla fall…

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.