Boom Boom Boom Boom

Alla som var snygga på 90 talet minns Vengaboys Hits…Kontaktar ni “Mr Down Under”kan han köra den live…. (oguH)

I samband med att vi skulle byta storen mot en med större E-mått bestämnde jag mig för att förlänga bomen, lade till 20 cm för att få lite marginal. Passade även på att montera en 22mm axel och en 85 mm trissa, inga trissor för rev. Samt gjorde en extraförstärkning runt axlingen.

Har haft problem med friktion i framkanten av bommen, gjorde om detta till en lösning där linan går igenom framkanten och över ett hjul och rakt ner. Nu löper uthalet mycket lättare när man vill släppa på sakerna.

Började med att montera en frigolitbit som ja tejpade med paket tejp, inga avancerade saker här. Sågade till en lagom lång glasfiber rulle, rullade på epoxy och jobbade med aluminiumrollern hela tiden medans jag byggde varv på var för att slippa för många skarvar….

Fick lägga i två omgångar med slipå imellan, inte optimalt, men man är ju inte proffs. Modifierade två aluminiumrollar för att kunna förstärka skarven på insidan som är svagaste punkten, även om jag slipat den sylvass för att få bästa övergången. Långa rollerskaft och en “sma”l för att kunna pressa ur luften uppe och nere.

De har hållt upp till 20 knop i alla fall…håller de i 40 får framtiden utvisa…men jag är trygg…Bara Jon Sverre bakom ratten som är otrygg när bommen kommer…

Lite bilder från bygget nedan….gillar ställbara brotschar,  möjlighet att få perfekt passning…

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.