Sinergia: Al

Så var det dags för en ny arbetshelg med Sinergian. Kvällen innan hade jag inhandlat en alldeles för dyr aluminumbit. Klippte till sex bitar i skolans sax, för att sedan bocka till dom i en maskin, där man behöver vara tysk diplomingengör för att miskinen över huvud taget ska röra sig.

Tänkte det kunde vara snyggare designmässigt om dom hade mer än 90 graders vinkel, lite osäkert om det blev omptimalt montagemässigt. Dom urkapade hålen hade väl inte mm tollerans direkt 😉 så det blev lite justeringar…och mycket spackel… Konstruktionen byggde på att den skulle vara lätt att monterad och justera in samt vara stabil.

Bakgrunden för hela modifieraingen är att seglen är sydda föra att skotas mot rufftaket med minimal twist när man utnyttjar infuckern, när man flyttar ut skotpunkten på däcket blir avståndet mellan vagn och segel för stort, då ändras “skotningen” med vindhastigheten. Vi vill helt enkelt ha minimalt med avstånt mellan vagn och skothörn vid “normal” twist.

Jon Sverre hade tagit med sig damsugaren hemmifrån för att Vaccumbagga efter vi handlaminerat. Nu återstår det att få till en snygg avslutning i ytterkanten, planen är att tillverka en “trekant” av devinycell och laminera fast i däck, pinnpultar och aluminiumprofil.

Lite bilder från arbetet nedan, där Sandefjord bjöd på vårväder på Fredagen i alla fall.

 

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.