Ruffen, Golfarens ovän men Seglarens vän…

I samband med att jag skulle montera två B&G Vulcan plottrar så passade jag på att fixa till ruffen. Rutorna var gamla och spröda, jag var inte intresserad av att dom skulle spricka av en våg ute på havet i hårt väder. Detta tror jag är en undervärderad risk med tanke på konsekvenserna om strömmen ombord slås ut och det mesta blir blött. Dessutom är det svårt att täta, kanske inte så många som gillar att agera levande vägg.

Förutom plotterhålen och nya rutor blev det nya Antal avlastare till Stor, Spinnacker, Genua 1 och Genua 2 fall. det är dessa som har högst belasting och dom gamla spinnlock höll inte måttet och renovera dom var inte lönsamt. Så därför ser ni dubbla V Grip 8-12 mm. Jag har 8 mm fall som ska få extra högfriktions strumpa utanpå i år, då löper dom lätt och låser bra.

Bilder innan allt är färdigt, som vanligt glömmer jag o ta några “färdigt bilder”….

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.