Vårdugnad Bundefjordens Seilförening 2013

Då var det dax för lite vårfix vid Bundefjordens Seilförening. Nytt grus skulle ut på parkeringen,bommarna flyttas för att anpassa bredden på platserna till båtarna, detta medförde även lite båtflytt. “Pölsebanen” (kryss/läns) skulle läggas ut, detta var tydligen nytt för i år, konceptet bygger på att man har en central boj och åtta runt omkring. Sedan väljer man rundnings boj beroende på vindriktning. Denna bantyp ställer störst krav på besättningsarbetet, då banorna ofta är korta och manövrarna fler. Kanske inte helt optimalt för en snabb 40 fotare, då man har mindre tid på sig på bogarna samt större spinnacker man måste riva snabbare, men helt klart den roligaste tävlingsformen.

Som ni ser på bilderna var vädret strålande, så och humöret då det talades om Sveriges Northug samt vilka höga krav dom har på en tävlingsbåt från Sverige, att man tydligen också hade fått plats på “Racingbryggan”??? gjorde inte kraven mindre…oavsett allvaret i resonemangen var stämningen god och det bjöds på fika.

Bavaria 42 Matchen “Ille Moro” hade varit ute och tränat?? och anlände medans vi höll på. Sätt den figurera på Blur i samband med diskussioner om mätetal, nu hade den tydligen fått sänkt och några var ledsna…Diskussionen går het i Norge om nya rating systemet. Får se vad vi hamnar på?? men det blir nog som i Sverige: Alldeles för högt oavsett vad det blir 😉

Lite bilder från dagen…

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.