Tjörn Runt 2011 – Runt Ön :The Race

Kl 9:45 Gick starten för startgrupp 10. Valde lovartspår och fick en bra linje överst i lovart. Låg nog topp 5, seglade bra första timmen. 707 exter kom ikapp, dom gick bättre i lättvinden, sedan höll vi jämnt länge (även Collberg låg bredvid). När de brallade i tappade vi allt, då orkade inte jag både styra och skota storen. Innan hade vi tagit många båtar på “aktiv” segling, och i lättvinden lyckades vi med några fina manövrar o plockade ett gäng innanför brattön.

Största problemen var av “Teknisk” karaktär, Uthal fungerade ej tillfredställande, detta berodde på att blocken var för stora och det ej gick att plana seglet, inte kul med bukiga segel i  +12msek. Cunningham var bara att glömma, försökte sätta de kring en vinch på masten men då blev vinkeln för snäv så de ej drog neråt.

När vi rullade in på rullen tappade seglet helt formen och dessutom låg vi fel på skotpunkterna, så kryssen vi åstol resulterade i z vinklar o vi rasade i listan, samma sak förra året.

Var många båtar som hade problem här, en katamaran låg uppå ner och en båt låg med bruten mast, vissa expresser hade tagit ner förseglet. Ska villigt erkänna att ja saknade Senergian på kryssen ner, hade varit nice o gå “rakt fram” med segel plana som köksbordet 🙂

Vid Tjörnekalv valde vi att gå ut på havet, tog emot lite mycke på kryssen ut men sen rullade de på bra. Genom Kyrkesund var det inte mycket vind men de va inte många båtar som gick utanför.

Stegfjorden bjöd återigen på plattläns vilket e riktigt surt när man har en Genacker under däck, körde spirad Genua.

Har ingen aning om placeringar men tyvärr ramlade vi långt ner i listan när de brallade i och vi fick stora problem.

Som grädde på moset hade septitanken läckt (misstänker sabotage av Tommy som skulle ta bilen hem till nån blondin), så nu luktar de kloak i hela båten…men de blir en sträckbog hem så man får väl vila (sova) lite på däck i flytoverallen.

Nu ska ja brassa lite krubb….köttbullar o pasta…(supergourme)

På väg till starten

 

 

ölö

Kyrkesund

ölöl

Kjellberg med cigg i mun…skräll…

Pendling på IF

Spirad Genua

Pendling framför också

Alltid glad när det är tävling….

 

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.