Slut i Rutan…(Tjörn Runt 2012)

Började riktigt bra, startade kanon och tvingade totalsegrarna att slå i starten så dom hamnade efter. Båten är riktigt vass på kryssen och vi låg bra till ett tag. Sen tappade vi tyvärr lite när de krävdes mer aktiv Genuakörning, men vi kan konstatera att båten e snabb och seglar upp till sitt mätetal, sen kanske man måste segla ihop för att nå resultat.

Tyvärr blev spinnackersättningen en katstrof och A1’n är modifierad med några stora revor. Där tog igentligen tävlingen slut, bestämnde att sätta S2 Partial innan kyrkesund, tyvärr hade man inte kopplat i båda Gaj o Skot, så jippen ledde till en broach…Släpp kicken ekade mellan bergen…troligtvis hade för många sätt snowroller (sällskapsresan 2) för de var ingen som hittade en spark (in sweden we call it a kick…) Som upplysning kan jag informera att inte GPS’n gillar att släpas i saltvatten, går ej att stänga o startar om den e sugen…. Dessutom kände vi lite på ett grund.

Går kanske att segla 3/4 tonnare med få “seglare”, men med en Sinergia funkar det tyvärr inte,: Jag och Mats har nog en övertro på kapaciteten ombord, vill absolut inte ge någon kritik till någon seglare ombord, men det är helt enkelt den nakna sanning. Så länge vi har kryss och enkla manövrar hänger vi med bra, men en halvindsättning av A1 för att byta till S2 och sedan A1.5  funkar kanske på Teknova o Blur…problemet är att man e sådan grym tävlingsmänniska och vill så mycke…men nu har nog sanningen kommit ikapp 🙁

Summering:

  • 230 sjömil o 2 timars “Tävling”
  • Trasig Spinnacker
  • Trasig Genua
  • Trasig plotter
  • Grundkänning
Dagens gratistips….håll er i centrum av leden om ni sticker 2.60

Nu ska Skot och Gajar tvättas, samt seglen fixas, sen blir det lite loggmeck mm, samt lite annat pill som inte blivit av.

Sailtrip.se från Rose till Race

Tack till Alla som seglat med under sommaren…blev några nM i alla fall, trots att det såg mörkt ut ett tag….

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.