ORC Worlds: Day Six

Hade bestämt att vi skulle avsluta bra och försöka rycka upp oss lite i placeringarna. Bärjade med vindstilla där vi körde wakeboard på durkplattor bakom båten i väntan på att någon skulle sätta på fläktarna…

Startade bra, trodde vi i alla fall, men en x46:a ansåg sig som lovartsbåt ha rätt till plats vid startbåten, blev protest som senare ledde till diskning, men de hjälpte ju knappast oss.

Fick ett fördelagtigt vrid och jag tror vi rundade som ledare, seglade förbi Hennys pappa i XP44’n på kryssen, som vi hade målsättning att komma före i resultatlistan.

Sen kommer vi till länsen…och då bara rasasr båtarna förbi…vi får ingen som helst ordning på spinnakertrimmet, jag vet inte vad ja ska göra, sitter med storen o vill bara gråta när all placering vi vinner på kryssen är borta på några minuter.

Ja står för det ja sagt, att kan vi inte få ordning på spinnakertrimmet kan vi lägga ner seglingen…

37:a i VM kan låta OK, nej vi borde varit i Goldfleet, hade aldrig sagt de innan VM, men med den kryssfarten vi jobbat upp i alla vindregister, så är jag faktiskt besviken efter veckan, för det är rena misstag manövermässigt och taktiskt vi faller på.

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.