NM 2017

Onsdagen den 16:e Augusti tog seglings säsongen slut då jag lyckades klämma ett finger mellan knape o förtöjning i 16 knops vind. Sena o skelett av och spikar plus gips gjorde att det var färdigtrimmat på storen.

Efter att ha spacklat och slipat botten onsdagen innan NM blev det serviceteam med ribbkörning och lite plåtning på tävlingen. Bengt Falkenberg på Albatross Segelmakeri ställde upp som stortrimmer.

Jag reste ner på fredagen och deltog i träningen från gummibåten.

Lördagen bjöd på lätta vindar och fint väder. Båten var tömt på allt, all mat, dricka och kläder hade vi i ribben o vi servade mellan racen, nu fanns det ingen ursäkt för ädlaste valören…

En tung gammal fockbåt kanske inte har sin edge i det lätta registeret, men lördagen bjöd i alla fall på en spik. Upplevede att X41’n gick oroväckande snabbt på länsarna i förhållande till Sinergian (jämfört med EM).

När dagen var över kunde man somna in med en bronsplats på resultatlistan, nu gällde det bara att få lite bättre fart nedför.

Söndagen bjöd på lite högre vindhstigheter, man fick till lite bättre länsar men ramlade ner till fjärde plats, men som tur var så kom tredjebåten från sverige så det blev ett NM Brons 🙂

Ska inte analysera regattan då jag och Niina satt o guppade i Ribben utan avslutar med några bilder (EM reportage kommer)

 

 

 

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.