Labonita Broken

Skulle ha seglat La Bonita miniton med Niklas, Tyvärr råkade “vi” kroka ur backstaget när vi skulle hissa storen.  Detta har aldrig hänt mig då ja hissat segel, men idag fick ja ser hur det gick till, den som sätter storen måste ha 100 koll på backstagen så det inte hakar i, Niklas kompis fick det på axeln men klarade sig utan skador.

Då gjorde ja som på Bounty…Myteri, såg att Kjellberg var på väg ut sprang fram till bryggnocken och ropade på Ulf som satt på rufftaket, och fick komma ombord. Första tanken var att lifta ut till J80’n, som jag hade hoppat av till förmån för La Bonita.

J80’n hade redan kasserat Genackern (så den får lifta upp till North i morgon) innan vi hann ut…Stannade kvar på Comforten.

Startade lite sent då ja missat att det fanns två bojar o inte boj kassun (40 o senil dement), men kom iväg skapligt. Rundade i samma position som vid starten

Hyfsad Genackersättning, men en supersättning för att vara på Comforten 🙂 Trimmade Genackern aktivt hela vägen till Lybecka och vi kunde runda som tre efter att ha seglat om Aphrodite 30, Ballad,Cumulus,707.

Rundade skapligt men lite mycket i lä om bojen för att falla i smaken för mig. Lyckades hålla Herr Ordförande Anders i Aphroditen bakom oss hela vägen till Angöringen, och kunde runda som andra båt.

Vid rundningen tog Kjellberg likt en Stena Line färja en riktig långsväng, och Anders S kunde smita mellan och om. Tur för oss att han inte optimerade strategin med att falla av direkt och få en lucka, utan fortsatte att hålla samma kurs som oss, så vi i lovart kunde rycka med fri vind.  I sann demokratisk Mugabe anda hade jag lagt beslag på genuaskotet, för nu var de grymt mycket prestige på gång= Seglings Sektionen VS  Styrelsen, Blev lite av följa John in i mål, trimmade hela tiden så tailsen stod perfekt. Vid Fyren kom det en tryckare som vi kunde utnyttja bättre och öka luckan lite.

Etta i mål och Kjellberg var lika glad som på Julafton när han öppnat ett mjukt paket med långkalsonger.

Lite kul att det rördes om i grytan med placeringarna och PRO sailors kom 6:a o 7:a 😉  Nu blir dom nog jättesura och pyser min cykel….

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.