Ett Antal nya Delar…

Kör på med Italiens kvalitet!!!???  Avlastarna började bli dåliga. Hade bytt ut Genua mot Lewmar D2, fungerade skapligt men den öppnad åt fel håll!!! Nu började även dom andra glida. Att renovera dom gamla Spinnlockavlastrna var uteslutet, kostade aldeles för mycket. Surfade runt lite på nätet o fastnade för Antal, har ju använt deras lågfriktionsblock och var nöjd. Avlastarna känns väldigt gedigna,med god kvalitet och priset kändes även ok: 2195:- för x3. Åtestår att se hur dom fungerar när seglen hissas….

Köpt en svirvel till Spinnbommsupphal, det har ju gått genom en avlastare innan, men tycker det var svårt att justera när man stod i “luckan”. Nu hamnar det mitt framför luckan, vilket gör det möjligt att även nå det från båda sidor, pit kan enkelt justera de ihop med nedhal, samt det blir en lina mindre som kan trassla in sig i fallen. 1200:- var i överkant, men det är viktigt att kunna justera i “vinkel”

Ska montera “låsbara” blocken till spinnackergaj och skot, har tidigare haft cleat i brunn, men detta fungerar dålig. Blocken av kullagermodell från 2002 har gjort sitt, så när jag ändå bytte kunde jag lika väl uppdatera till bättre funktion. Blocken känns gedigna, tillverkade i aluminium med en stor låsarm. Priset på dryga 500:- känns ok.

Sist men inte minns ska jag testa Antal 28×20 till spinnackerskoten, detta känns som ett osäkert kort, men det känns som de löper lätt med en stor diameter.

Lite bilder på sakerna innan det är monterat + en kolfiber montageplatta…

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.