BB:BodingBull

Var med ut och provseglade Axborns nya Bodingställ, Fatheadstor och Fock. Blev inte riktigt vän med toppen, profilen var spikrak trots en mjuk buk på nederdelen, fick även “rynkor” i övre partiet, upplevde inte att vi översträckte. På CB66 som har liknande storkonstruktion kan man spänna lattorna för att få mer buk i toppen. Skulle vara intressant hur Bodingkonstruktören resonerade här? ska kanske spänna dom genom att trycka “lattmojängen hårdare. Annars twistar storen ur fint när man vagnar upp och släpper på skotet. Tror den kommer bli ett lyft för båten. Focken uppvisade en fin form och var lätt att trimma in, inte mycket att säja om.

Karin var med så det blev lite snabbutbildning i seglartermer, samt lite teori om vingfunktion mm, låter vara osagt vad som koms ihåg till nästa gång?? Men var ju helt klart bildskönare en Kapten Klänning himself, och det är ju ett klart plus i seglarbranchen 😉

Lite bilder från seglingen, förstabilden innehåller tre saker som har en gemensam nämnare…

 

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.