Autopilot är så 2023….

På becker 27 som jag sålde 2007 hade jag Autopilot, efter det har det bara varit att bli vid rodret och bita ihop:-). Varja år går transporten Falkenberg – Göteborg 55 nM och där behöver man lite pause ibland. Autopilot är inte bara för bekvämlighet utan också för säkerhet om det är något man måste ordna, eller då man ska sätta och ta ner segel. Det ble inte mycket autopilot då det blåste hela sommaren, men då jag använde den var den verkligen till nytta, ofta behövs den ju inte många minuter.

Den kommunicerar med B&G systemet via en Actisense NGW-1-ISO NMEA2000/0183 Converter. Då kan jag styra på kurs, vind och waipoints.

Handbockade en plåt och försänkte fästet så det skulle bli så osynligt som möjligt. Kontakten monterades så den skulle vara ivägen minimalt.

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.