Segling…till slut

Som alltid blir det mer meck än vad man tänkt, saker sitter fast och måste borras löst och man ser brister som måste åtgärdas. Men till slut blev det lite segling i alla fall. Några turer utanför Falkenberg med Hugo som var på besök från Cocos Island, ett rev i storen och 18 knops vind var bekvämt. Kom inte så långt innan 15 msek drog in över västkusten så vi fastnade i Varberg. Låg där några dagar innan det var dags att segla hem. Familjen tog bilen som Jonas W kom upp med, även Patrik och Christian hakade på söderut.

Västliga vindar på +20 knop och en fin halvind söderut, med farter över 11 knop med ett rev och G3. Möjligt att 80 tals konstruktionen inte är så snabb och lite “anti plan” men i havsjö är den en vinnare, går mjukt även om sjön var stor på kryssen ut från Varberg.

Patrik den “ormen” avslutade att se på GPS’n på totalt loggad tripp, och konstaterade att det motsvarade en normal vanlig dagsetapp 🙁  Kan det vara åldern?? Får komma tillbaks starkare 2018 med hopp om bättre väder…

Beviset att båten hade masten på…och segel hissade…

about author

Jonas Heuman

jonasheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.