Johnson 23ans revanch

Efter mycket tjat om järngenuas, sportmanship och badass blev det kryss tillbaka från Rörö till Långedrag, en härlig segling med många slag, aningens för mycket motvind för den där goa efterlängtade värmen men tidsplanen höll…

När vi passerat knippla dök en johnson 23a upp, den gick högt mot vind men ganska nära land. Vi tog upp jakten, och kunde så småningom gå om och dra iväg. Wind hade fått upprättelse, extra skönt var det att den antagligen har samma hemmahamn.

Vid en nogrannare titt kunde vi se att den seglade med stormfocken, klart man vill vara förberedd när det förutspås sol och vindar på 2-4 ms. Å andra sidan vägde deras två gastar 50kg tillsammans, så det kan ju också varit krav på ett lättskotat segel från besättningen =)

Seglingen avslutades med att vi saxade seglen och gick ljudlöst ända in i hamn, så nu är besättningen redo för att segla med matadoren på Sinergia 40.

Båten är för övrigt till salu, en välskött Johnson 23, perfekt för den lilla familjen… motormarodören ska nog ha en motorseglare med öppen spis och ölkyl, eller var det en Contrast 33?

Dagen avslutades i Lagunen Cable Park med några wakeåk…

//Nils

about author

Wake Nils

nilsheuman@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.