Sittbrunn del 2

Som nämts tidigare så var sittbrunnen i dåligt skick. I samband med en del ombyggnasdarbete bestämmnde jag att hela brunnen skulle få en ansiktslyftning.

Som vanligt blir det alltid mer jobb och man finnar nya saker som behöver fixas till.Storskotskenan demonterades av avslutningarna byggdes om. Ny plats för tändning och start tillverkades. Backstag och tillhörande winshar demonterades. Båten är utrustad med väldigt bakåtsvepta spridare och hydrauliskt trimmbart förstag, backstagen ger i princip ingen effekt på riggspänningen och dom har tillkommit i efterhand, jag förstår inte dess funktion. Jag justerar vant och förstagspänning med hyrauliken.

Efter mycket spoackling och slipning kunde brunnen äntligen målas, ligger fyra lager epoxygrundfärg i väntan på topplagret. Dom nya fästena för skotpunkt och finskot till storen kommer behandlas i en post längre fram.